Το Πρόγραμμα των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων στην Άμφισσα

Το Πρόγραμμα των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων στην Άμφισσα

Κυριακή 17  Φεβρουαρίου 2019, 20.00, Πλατεία Κεχαγιά

Φέτος ο Κρυμμένος Θησαυρός γιορτάζει τα 30 χρόνια παιχνιδιού στην πόλη της Άμφισσας και στην Τελετή Έναρξης των αποκριάτικων εκδηλώσεων θα έχει την τιμητική του. Εκεί θα είναι και οι REC, για να γιορτάσουν με όλους εμάς.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, 16.00, Προαύλιο Γυμνασίου Άμφισσας

Οι ομάδες του Κρυμμένου Θησαυρού, παιδιά από 10 έως 18 χρονών, συμμετέχουν στο πιο «τρομακτικά» βρώμικο παιχνίδι.  Απαραίτητη και μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής να έχεις αποφασίσει πως θα λερωθείς πολύ.

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, από το πρωί μέχρι το ξημέρωμα της επόμενη μέρας

Είναι η Κυριακή των Μεγάλων και της Οδύσσειας.

Ομάδες ενηλίκων συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι εκτός ορίων, ντυμένοι στα χρώματα και τα σχέδια της Αποκριάς. Η διοργανώτρια ομάδα έχει βάλει τα δυνατά της, με δύσκολους γρίφους και παιχνίδια και οι μεγάλοι πρέπει να ανταποκριθούν και να καταφέρουν απλές, δύσκολες αλλά και πονηρές διαδικασίες με σκωπτικά χαρακτηριστικά. Κι όταν το παιχνίδι ολοκληρωθεί και η νύχτα πέσει, η διασκέδαση συνεχίζεται με φαγητό και ποτό μέχρι το ξημέρωμα της επόμενης μέρας.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, 15.00

Το κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού ξεκινά. Ο ομάδες κάνουν την είσοδό τους με υπέροχες στολές και άρματα στην πάνω πλατεία. Οι κριτές βαθμολογούν, οι ομάδες χορεύουν κι όταν ο φωτογράφος ολοκληρώσει τα κλικ το παιχνίδι ξεκινά. Οι φάκελοι με τις ερωτήσεις, τους γρίφους κι ότι άλλο βάλει ο νους της Επιτροπής, κάνουν τα παιδιά να τρέχουν σε όλη την πόλη για τις απαντήσεις, που τους φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην ιστορία και την παράδοση του τόπου τους.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, 20.00

Το τρίξιμο των αλυσίδων στα πλακόστρωτα σοκάκια της Χάρμαινας προκαλούν ανατριχίλα. Σ ένα σκηνικό που απαρτίζεται από ανδρείκελα, μάσκες, ζώα, το Στοιχειό ζωντανεύει. Κι εμείς το καλωσορίζουμε με μουσική, κρασί και χορό μέχρι το πρωί. Φέτος το γλέντι θα συμπληρώσει η ethnic-balkan μπάντα ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019, 10.00

Ο Κρυμμένος Θησαυρός ξαναχτυπά. Η Επιτροπή ετοιμάζει παιχνίδια, γρίφους και εκπλήξεις για τις ομάδες και η μουσική κι ο χορός θα κρατήσουν μέχρι το μεσημέρι στην πλατεία Ησαΐα.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

16.00. Η προετοιμασία της Νύχτα των Στοιχείων έχει αρχίσει και στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Δελφών επικρατεί πανδαιμόνιο. Κάποιοι προσθέτουν τις τελευταίες πινελιές στα Στοιχειά, άλλοι ντύνονται, κάποιοι βάφονται και οι Νεράιδες, οι αχυρένιοι και οι υπόλοιποι δερματοφορεμένοι ήρωες, συγκεντρώνονται για να συνοδέψουν το Στοιχειό σε μια μάχη άνευ προηγουμένου.

19.00. Υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής η πορεία προς τα σκαλιά του Αη Νικόλα ξεκινά.

20.00. Τα φώτα στην πλατεία σβήνουν, η ατμόσφαιρα βαραίνει, ο ήχος των αλυσίδων και των Στοιχειών προκαλεί ένταση, η μάχη ξεκινά. Ποιο Στοιχειό θα επικρατήσει;; Θα το δούμε στο τέλος του Δρώμενου.

21.00. Η νύχτα συνεχίζεται… Τα επινίκια γιορτάζονται έξω από το Εικαστικό Εργαστήρι με συναυλία των Koza Mostra, σε όλα τα καταστήματα της πόλης με μουσικές και γεύσεις για όλους.

24.00. Μεταμεσονύχτιο party με dj στον πεζόδρομο του Γυμνασίου.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, 10.00

Κι όμως αντέχουμε ακόμα.

Η μέρα των χορευτικών έφτασε για τις ομάδες του Κρυμμένου Θησαυρού και παρουσιάζονται στην πλατεία Ησαΐα. Οι κριτές βαθμολογούν, όμως τα αποτελέσματα θα αργήσουν λίγο ακόμα.

12.00. Η Διανομή του «Μασκαρά» της πιο σατιρικής εφημερίδας, που εκδίδεται από το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας αρχίζει. θα τη βρείτε στο ξύλινο κιόσκι της πλατείας Ησαΐα.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, 17.00

Η παρέλαση των Αρμάτων ξεκινά από την Είσοδο της πόλης με κατεύθυνση προς την πλατεία. Όλα τα πληρώματα, του Κρυμμένου Θησαυρού της Οδύσσειας και των υπολοίπων ομάδων κάνουν την ατμόσφαιρα πολύ γιορτινή. Με χορό, τραγούδι και χαρά, άνθρωποι κάθε ηλικίας, κάτοικοι και μη συμμετέχουν στο κλίμα της ημέρας δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, 19.00

Η Μεγάλη στιγμή έφτασε για τις ομάδες του Κρυμμένου Θησαυρού. Ώρα για τα αποτελέσματα. Ποιες ομάδες ήταν οι καλύτερες για φέτος; Μα φυσικά όλες! Γιατί μοιράστηκαν την ενέργεια, τη χαρά και το κέφι τους μαζί μας και τους ευχαριστούμε.

Και κάπως έτσι, έφτασε η ώρα να σβήσουν τα φώτα.

Με τον καλύτερο τρόπο όμως, με τα επινίκια της νικήτριας ομάδας της Οδύσσειας και την Πηνελόπη. Κάπου στην πόλη και μόνο για τους συμμετέχοντες στο παιχνίδι.

Ραντεβού το 2020!